Fantastisk badmintonaften

Sæsonen starter med en spændende og medrivende 8-5 sejr over Aalborg Triton på hjemmebane

Så er 1. division i badminton gået i gang med et brag. KMB2010 mødte i første runde Aalborg Triton på hjemmebane. En kamp hvor hver eneste af de 13 kampe kunne falde ud til hver side – og hvor man på forhånd forventede en række hårde og velspillede kampe. Det talstærkt fremmødte publikum sikrede en intens stemning.

KMB lagde hårdt for i 1. mixeddouble – hvor den spillende træner Mikkel Elbjørn og den kun 16-årige Christine Busch bevarede nerverne under kontrol, og efter et flot første sæt, ’lukkede’ andet sæt i en tæt og velspillet afslutning med 21/19. Umiddelbart efter tabte den ligeledes kun 16-årige Mathilde Cramer 1. damesingle til en uhyggelig stærk og velspillende ukrainer. De to øvrige kampe gik begge i tredje sæt, hvor begge kampe var tætte og intense. Efter et tæt afslutning vandt KMB 2. mixeddouble med 21-19 i tredje sæt og bragte dermed KMB på 2-1. 2. damesingle var et drama, hvor den tredje af KMB’s unge piger – den 17-årige Freja Ravn – såvel i andet sæt, som i 3. sæt leverede imponerende comebacks. Efter over en times hård kamp, måtte Freja dog give fortabt med 20-22 i sidste og afgørende sæt.

Herefter var det herre-singlernes tur. KMB’s egen lynhurtige og offensive spanier – Kike – vandt efter tre fremragende sæt over svenske Gabriel Ulldahl. Kort efter fulgte Rasmus Rylander efter med en helstøbt indsats og vandt i to sæt. I fjerde herresingle gav KMB debut til Tobias Holst-Christensen. Han var oppe mod Aalborgs nye spanier, og her var Aalborg-spilleren for stærk og vandt i to sæt. I tredje herresingle så det ligeledes svært ud, men fra 13-17 i første sæt var KMB’s jernmand – Thomas Fynbo – en veritabel mur, og vandt med 21-18. Det hårde og opslidende tempo fortsatte i andet sæt, hvor Aalborgs Mads Emil Kristensen viste sig at være for stærk. I tredje sæt lagde Aalborg-spilleren stærkt ud og ved 4-11 så det ud som om, at kampen var afgjort. Thomas Fynbo kravlede dog langsomt op – men Aalborg spilleren brugte de sidste ressourcer og bragte sig på 20-16 – og vandt på den 4. og sidste matchbold. Dermed var spændingen med 4-4 inden dame- og herredoublerne, bevaret.

Damedoublerne er traditionelt en af KMB’s styrker og det viste sig også her til aften at være tilfældet. Først vandt Freja og Zenia i to sæt og dernæst kæmpede Christine og Mathilde sig tilbage i deres kamp og vandt i tre sæt, efter at have tabt 24-26 i første. Da KMB i mellemtiden havde vundet 2. herredouble ved Mads og Tobias, var KMB kommet på 7-4 samlet set – og spørgsmålet mens klokken passerede 21:30 var – om KMB kunne tage alle tre point med den ottende sejr, eller Aalborg ved at vinde de to sidste doubler kunne få det ene med retur.

Klokken sneg sig over 22, da Fynbo og Kike slog det sidste søm i, og med en sejr i aftenens sidste kamp, har KMB med en 8-5 sejr – og dermed tre point – startet sæsonen så optimalt, som man kunne ønske.