Lillerød - KMB

Grundspillets sidste holdrunde - og sikken en kamp! KMB vidste på forhånd at de skulle bruge 4 kampe for at sikre en plads i ligakvalifikationen. Læs hele referatet af kampen her.

Fantastisk comeback sikrer KMB en plads i Ligakvalifikationen

KMB’s 1. hold leverer med Rylander i spidsen et fantastisk come-back i en intens holdkamp på udebane imod Lillerød og sikrer sig dermed en plads i Ligakvalifikationen.

Mandag aften var KMB på besøg i Lillerød. Det var rækkens nummer 4 og 5, og kampens udfald ville afgøre, hvem der skulle i Ligakvalifikation og hvem der skulle i nedrykningsslutspil. KMB gik ind til kampen som nummer 4 og med en lille fordel, idet KMB kunne nøjes med et 4-5 nederlag og stadig bevare sin 4.plads.

Lillerød har nogle af rækkens stærkeste damesingler, hvorfor Freja i dagens holdkamp var sat i mixeddouble. Det var forventet, at Lillerød ville være stærkest i begge damesingler og 2. herresingle, mens resten af kampene var meget lige med en lille overvægt til KMB – dog udlignet af Lillerøds fordel af hjemmebane. KMB skulle altså vinde 4 ud af 6 forventede tætte kampe – et mindre bjerg at bestige.

Det blev hurtigt til et meget stort bjerg, da Irina vandt i to sæt over KMB’s Josefine R. Jensen og Lillerød samtidig kom godt ud i det to mixer. Christine Busch og Mads Emil Kristensen taber i to sæt, hvorefter Freja Ravn og Kristo taber i tre sæt. I 1. mix er KMB lidt uheldige i en tæt afslutning og i 2. mix taber Freja og Kristo andet sæt efter at have ført 19-18 og lidt senere også 3. sæt. Rie Pedersen taber herefter 2. damesingle efter en absolut godkendt indsat imod Lillerøds indiske 2. damesingle.

Nede 0-4 og med behovet for at vinde 4 af de sidste 5 kampe, så det sort ud, da herresinglerne gik i gang. Joran Kweekel vandt første sæt og førte 18-16, da dommeren lavede sin anden store fejlkendelse i sættet – og i stedet for 19-16 blev det 18-17 og lige efter sikrede Mikkel Enghøj sejren i andet sæt og kort derefter sejren til Lillerød i det tredje sæt. På banen ved siden af, leverede Rylle en fantastisk indsats. De positive takter fra runden inden imod Holte blev fulgt flot op, og i en utrolig velspillende kamp vandt Rylander i to flotte sæt, og sikrede KMB en vigtig livline.

Nede 1-5 inden de tre rene doubler, var kun sejre tilfredsstillende. Først sejrede Freja og Christine i to sikre sæt, hvor de i perioder udspillede deres modstandere. Dernæst vandt Rylander og Mads i to sæt, hvor de efter en tæt afslutning på første sæt i perioder var deres modstandere overlegne i andet sæt.

Det var derfor op til en træt Joran og Tobias Holst-Christensen at sikre sejren i den sidste herredouble og dermed den afgørende 4. kamp til KMB. Det startede tungt og nervøst og Lillerød vandt sikkert første sæt. I andet sæt fik de to KMB’ere tvunget nogle længere dueller ud af deres modstandere og fik efterhånden overtaget og vandt også sættet. Tredje sæt startede de med at være bagud, men kommer foran lige inden ophold med 11-9 – og derfra var der kun et par på banen – heldigvis fra KMB. Flot i en godt fyldt hal, hvor de tilrejsende KMB-støtter ikke fyldte meget – og i modsætning til Lillerøds ditto havde glemt trommerne hjemme. 

Aldrig har et 4-5 nederlag føltes så meget som en sejr! At der så oveni efter nogle uheldige kendelser, er en stor tilfredshed ved at komme fra en svær udebane med et godt resultat, er ekstra stærkt.

Dermed er 1., 2. og 3. holdet alle i oprykningspil og i samme runde vandt 4. holdet en flot 11-2 sejr, og har nu efter et par uheldige protest-nederlag lagt afstand til bunden og kan skimte de bedste hold i rækken inden de sidste runder.